Claramunt, Cortijo de la Monja Koroneiki Extra panenský olivový olej
Detailní popis produktu
K jakým jídlům se hodí: jehněčí, vepřové, drůbeží, ryby, grilovaná zelenina, saláty, těstoviny, jemné pečivo, pizza, mladé sýry
Koroneiki
3000 let stará odrůda, kterou byste hledali spíš v Řecku než ve Španělsku. O to zajímavější výsledky však při pěstování na španělské půdě přináší. Olivy Koroneiki jsou oproti tradičním španělským odrůdám Picual a Arbequina menší a během sezóny se jejich barva mění od světle zelené po tmavě fialovou. Podobně pestrými barvami se může pochlubit i samotný strom, jehož listy se zbarvují od světle až po tmavě zelenou.
Olivové oleje z odrůdy Koroneiki jsou typické svou lahodnou robustní ovocnou chutí, kterou zakončuje příjemný pepřový nádech v krku.
Ocenění Claramunt
Claramunt
Claramunt extra panenský olivový olej je výsledkem mnohaletých zkušeností a vášně pro olivy. Skloubí se zde dlouholetá rodinná historie a tradice ve farmářství, spolu s moderními a inovativními technikami, které byly začleněny do výroby.
Rodina Claramuntů věnovala svůj čas a odborné znalosti výrobě exkluzivního a vysoce kvalitního produktu; výsledek hlubokých znalostí a lásky k extra panenskému olivovému oleji a jejich olivovým hájům v Baeza. V části Španělska, kde jsou všechny podmínky ideální pro vytvoření toho nejlepšího extra panenského olivového oleje, jenž si právem získala status světové kvality v produkci olivového oleje. Oblast obývaná již od doby bronzové, kde její úchvatná příroda, historické budovy a tradice, které přetrvávají do dnešních dnů, z ní učinily mezinárodní turistickou atrakci.
Extra panenské olivové oleje rodiny Claramunt jsou výsledkem mnohaletých zkušeností a lásky k rodinným olivovým hájům v Baeza. Ty se nachází v oblasti s naprosto ideálními podmínkami pro vytváření těch nejlepších olivových olejů, které si právem získaly věhlas i na světovém trhu. Místo obývané již od doby bronzové, s úchvatnou přírodou, historickou architekturou a s tradicemi, které zde přetrvávají až do dnešních dnů.
Claramunt nabízí tři řady olivových olejů
Prémiová řada CLARAMUNT intenzivních extra panenských olivových olejů z nejranější sklizně. Během října jsou sbírány ještě zelené olivy, které oleji dodávají výraznou vůni a chuť.
Řada CORTIJO LA MONJA středně intenzivních extra panenských olivových olejů z pozdní sklizně. Olivy se sklízí v listopadu, a oleji tak propůjčují měkčí chuť a jemnou vůni.
Řada NUESTRO zahrnuje nefiltrovaný extra panenský olej z oliv dozrávajících v prosinci. Nuestro je jediný z olejů, který není filtrovaný, což mu zajišťuje jeho výjimečnou - výraznější chuť.
Kvalitu oleje potvrzuje i prestižní ocenění udělené společností EVOOLEUM, kdy ze 700 hodnocených vzorků, získal olej Claramunt Picual ocenění Nejlepší Picual světa roku 2020.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Extra panenský olivový olej |
---|---|
Odrůda oleje: | Koroneiki |
Typ olivového oleje: | Neochucené olivové oleje |
Druh: | EVOO (Extra panenský olivový olej) |
Acidita: | Velmi nízká |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Claramunt Extra panenský olivový olej je výsledkem mnohaletých zkušeností a vášně pro olivy. Skloubí se zde dlouholetá rodinná historie a tradice ve farmářství, spolu s moderními a inovativními technikami, které byly začleněny do výroby.
Rodina Claramuntů věnovala svůj čas a odborné znalosti výrobě exkluzivního a vysoce kvalitního produktu; výsledek hlubokých znalostí a lásky k extra panenskému olivovému oleji a jejich olivovým hájům v Baeza. V části Španělska, kde jsou všechny podmínky ideální pro vytvoření toho nejlepšího extra panenského olivového oleje a jenž si právem získala status světové kvality v produkci olivového oleje. Oblast obývaná již od doby bronzové, kde její úchvatná příroda, historické budovy a tradice, které přetrvávají do dnešních dnů, z ní učinily mezinárodní turistickou atrakci.
V Claramunt najdete tři řady oleje:
CLARAMUNT Extra panenský olivový olej „nejranější sklizeň“ získaný sběrem zelených oliv během října, kterým se získává olej s extrémně intenzivní vůní a chutí.
CORTIJO LA MONJA je taktéž extra panenský olivový olej, který je vyrobený v listopadu. Tento oleji má měkčí chuť a jemnou vůni.
NUESTRO je extra panenský olivový olej získávaný z dozrávajících oliv od prosince do konce sklizně. Jediný z olejů Claramunt, který není filtrovaný, což mu získává jeho vyjímečnou chuť.
Kvalitu oleje jistě potvrzuje i prestižní ocenění od společnosti Evooleum, kdy ze 700 hodnocených vzorků, získal jejich olej ocenění Nejlepší Picual světa roku 2020.