Claramunt, Vinný ocet, 250 ml

Značka: Claramunt
210 Kč
Skladem

Prémiový vinný ocet mahagonové barvy s vůní rozinek a karamelu z organicky pěstovaných hroznů Pedro Ximénez. Vinný ocet patří ve Španělsku společně s olivovým olejem k nejčastějším přísadám do salátů, grilované zeleniny či studených polévek (salmorejo či gazpacho).

Vůně a chuť: Velmi intenzivní a nasládlý ocet s jemným štiplavým nádechem a příjemným hořkosladkým pocitem v ústech. Dochuť rozinek a medu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vinný ocet se vyrábí pomocí metody „criaderas y soleras“, při které se postupně promíchávají vína ze sudů ležících na sobě v několika vrstvách. Část obsahu sudů ze spodní řady, kde jsou vína nejstarší, se nalahvuje a ke zbylé části se přimíchají mladší vína ze sudů o patro výše. Takto se postupuje až k nejmladším vínům v nejhornějším patře. Právě díky tomuto postupu je všem produktům zajištěna stejná chuť, která navíc ze sudů získává i specifický charakter.

Název metody se tak odvozuje od pojmenování sudů. Ty s nejmladším obsahem se nazývají Criaderas a vrstva s nejstaršími víny zase Soleras.

Odrůda: Z hroznů vinné révy odrůdy Pedro Ximénez

Pedro Ximénez

Pedro Ximénez, též známý pod zkratkou PX, je španělská bílá odrůda vyznačující se vysokou sladkostí a nízkou kyselostí hroznů. Díky svým vlastnostem se využívá pro výrobu sherry. 

Pedro Ximénez se nejčastěji pěstuje na jihu Španělska, v regionu Andalusia, ale oblíbený je také v Extremaduře, Castilla La Mancha nebo na Kanárských ostrovech. Mimo Španělsko se pak vyskytuje i v Jižní Americe, Austrálii či v Portugalsku.

Ocenění Claramunt

 

Claramunt

Claramunt extra panenský olivový olej je výsledkem mnohaletých zkušeností a vášně pro olivy. Skloubí se zde dlouholetá rodinná historie a tradice ve farmářství, spolu s moderními a inovativními technikami, které byly začleněny do výroby.

Rodina Claramuntů věnovala svůj čas a odborné znalosti výrobě exkluzivního a vysoce kvalitního produktu; výsledek hlubokých znalostí a lásky k extra panenskému olivovému oleji a jejich olivovým hájům v Baeza. V části Španělska, kde jsou všechny podmínky ideální pro vytvoření toho nejlepšího extra panenského olivového oleje, jenž si právem získala status světové kvality v produkci olivového oleje. Oblast obývaná již od doby bronzové, kde její úchvatná příroda, historické budovy a tradice, které přetrvávají do dnešních dnů, z ní učinily mezinárodní turistickou atrakci.

Extra panenské olivové oleje rodiny Claramunt jsou výsledkem mnohaletých zkušeností a lásky k rodinným olivovým hájům v Baeza. Ty se nachází v oblasti s naprosto ideálními podmínkami pro vytváření těch nejlepších olivových olejů, které si právem získaly věhlas i na světovém trhu. Místo obývané již od doby bronzové, s úchvatnou přírodou, historickou architekturou a s tradicemi, které zde přetrvávají až do dnešních dnů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Claramunt Extra panenský olivový olej je výsledkem mnohaletých zkušeností a vášně pro olivy. Skloubí se zde dlouholetá rodinná historie a tradice ve farmářství, spolu s moderními a inovativními technikami, které byly začleněny do výroby.

Rodina Claramuntů věnovala svůj čas a odborné znalosti výrobě exkluzivního a vysoce kvalitního produktu; výsledek hlubokých znalostí a lásky k extra panenskému olivovému oleji a jejich olivovým hájům v Baeza. V části Španělska, kde jsou všechny podmínky ideální pro vytvoření toho nejlepšího extra panenského olivového oleje a jenž si právem získala status světové kvality v produkci olivového oleje. Oblast obývaná již od doby bronzové, kde její úchvatná příroda, historické budovy a tradice, které přetrvávají do dnešních dnů, z ní učinily mezinárodní turistickou atrakci.

 

V Claramunt najdete tři řady oleje:

CLARAMUNT Extra panenský olivový olej „nejranější sklizeň“ získaný sběrem zelených oliv během října, kterým se získává olej s extrémně intenzivní vůní a chutí.

CORTIJO LA MONJA je taktéž extra panenský olivový olej, který je vyrobený v listopadu. Tento oleji má měkčí chuť a jemnou vůni.

NUESTRO je extra panenský olivový olej získávaný z dozrávajících oliv od prosince do konce sklizně. Jediný z olejů Claramunt, který není filtrovaný, což mu získává jeho vyjímečnou chuť.

 

Kvalitu oleje jistě potvrzuje i prestižní ocenění od společnosti Evooleum, kdy ze 700 hodnocených vzorků, získal jejich olej ocenění Nejlepší Picual světa roku 2020