Clos de Lom, Garnacha, 0,75L
Detailní popis produktu
Hrozny jsou ručně sklízeny třetí týden v září. Po odstopkování, drcení a stočení do malých sudů z nerezové oceli se mošt chladí minimálně 5 dnů na 12 °C při studené maceraci, aby se dosáhlo vyšší intenzity aroma. Následná teplota kvašení se drží pod 26 °C. Poté je víno stočeno, čiřeno a filtrováno od zbytku kalů.
Ocenění
91/100 bodů Guía Peñín
Stříbrná medaile IWSC
Stříbrná medaile Decanter
Zlatá medaile Bacchus
Zlatá medaile Mundus Vini
Vinařství Clos de Lom
Za svůj vznik vděčí Clos de Lôm francouzskému vinaři S. Dupuy Delôme. Ten jej založil už v roce 1836, přičemž dodnes lze na pozemcích najít tradiční podzemní sklepy na víno určené pouze k jeho vlastní spotřebě.
V roce 1950 se pak vinařství ujali prarodiče aktuálních majitelů, kteří se rozhodli žít prostým životem, rozšířit panství a pokračovat tak ve vinařské tradici zděděné po svých předcích.
Vinice se rozkládají v oblasti Valle Dels Alforins, která je typická svým uspořádáním na malých terasách vyžadujících ruční práci. Výroba vína tu probíhá s respektem k životnímu prostředí a za minimálního používání chemických látek.
Místní převážně křídové půdy vynikají schopností zadržovat velké množství živin i vody. Révy tak produkují elegantní vína, jejichž chuť se během zrání zvýrazňuje. Na vápencových půdách zase vznikají vína s příjemným obsahem alkoholu, nízkou kyselostí a prvotřídní kvalitou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená španělská vína |
---|---|
Odrůda vína: | Garnacha |
Vinařská oblast: | DO Valencia |
Oceněná vína: | Guía Peñin, Decanter, IWC - International Wine Challenge |
Párování s jídlem: | Jehněčí, Zvěřina, Rýže, Čokoláda, Barbecue |
Ročník: | 2018 |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Doporučená teplota podávání: | 16 - 18 °C |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Za svůj vznik vděčí Clos de Lôm francouzskému vinaři S. Dupuy Delôme. Ten jej založil už v roce 1836, přičemž dodnes lze na pozemcích najít tradiční podzemní sklepy na víno určené pouze k jeho vlastní spotřebě.
V roce 1950 se pak vinařství ujali prarodiče aktuálních majitelů, kteří se rozhodli žít prostým životem, rozšířit panství a pokračovat tak ve vinařské tradici zděděné po svých předcích.
Vinice se rozkládají v oblasti Valle Dels Alforins, která je typická svým uspořádáním na malých terasách vyžadujících ruční práci. Výroba vína tu probíhá s respektem k životnímu prostředí a za minimálního používání chemických látek.
Místní převážně křídové půdy vynikají schopností zadržovat velké množství živin i vody. Révy tak produkují elegantní vína, jejichž chuť se během zrání zvýrazňuje. Na vápencových půdách zase vznikají vína s příjemným obsahem alkoholu, nízkou kyselostí a prvotřídní kvalitou.