Clos de Lom, Tempranillo, 0,75L
Detailní popis produktu
Po odstopkování hroznů, drcení a stočení do malých nerezových nádrží, se mošt chladí minimálně 5 dnů na 12 °C při studené maceraci, aby se dosáhlo vyšší intenzity aroma. Teplota kvašení je držena pod 26 °C. Poté se víno stáčí, čiří a filtruje od zbytku kalů.
Ocenění
91/100 bodů Guía Peñín
Bronzová medaile IWSC
Stříbrná medaile Bacchus
Vinařství Clos de Lom
Za svůj vznik vděčí Clos de Lôm francouzskému vinaři S. Dupuy Delôme. Ten jej založil už v roce 1836, přičemž dodnes lze na pozemcích najít tradiční podzemní sklepy na víno určené pouze k jeho vlastní spotřebě.
V roce 1950 se pak vinařství ujali prarodiče aktuálních majitelů, kteří se rozhodli žít prostým životem, rozšířit panství a pokračovat tak ve vinařské tradici zděděné po svých předcích.
Vinice se rozkládají v oblasti Valle Dels Alforins, která je typická svým uspořádáním na malých terasách vyžadujících ruční práci. Výroba vína tu probíhá s respektem k životnímu prostředí a za minimálního používání chemických látek.
Místní převážně křídové půdy vynikají schopností zadržovat velké množství živin i vody. Révy tak produkují elegantní vína, jejichž chuť se během zrání zvýrazňuje. Na vápencových půdách zase vznikají vína s příjemným obsahem alkoholu, nízkou kyselostí a prvotřídní kvalitou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená španělská vína |
---|---|
Odrůda vína: | Tempranillo |
Vinařská oblast: | DO Valencia |
Oceněná vína: | Guía Peñin, IWC - International Wine Challenge |
Párování s jídlem: | Hovězí, Zvěřina, Sýry, Drůbeží |
Ročník: | 2018 |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Doporučená teplota podávání: | 13 - 16 °C |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Za svůj vznik vděčí Clos de Lôm francouzskému vinaři S. Dupuy Delôme. Ten jej založil už v roce 1836, přičemž dodnes lze na pozemcích najít tradiční podzemní sklepy na víno určené pouze k jeho vlastní spotřebě.
V roce 1950 se pak vinařství ujali prarodiče aktuálních majitelů, kteří se rozhodli žít prostým životem, rozšířit panství a pokračovat tak ve vinařské tradici zděděné po svých předcích.
Vinice se rozkládají v oblasti Valle Dels Alforins, která je typická svým uspořádáním na malých terasách vyžadujících ruční práci. Výroba vína tu probíhá s respektem k životnímu prostředí a za minimálního používání chemických látek.
Místní převážně křídové půdy vynikají schopností zadržovat velké množství živin i vody. Révy tak produkují elegantní vína, jejichž chuť se během zrání zvýrazňuje. Na vápencových půdách zase vznikají vína s příjemným obsahem alkoholu, nízkou kyselostí a prvotřídní kvalitou.