Clos de Lom, Tempranillo, 0,75L

Značka: Clos de Lom
404 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

100% Tempranillo tak, jak jej známe a milujeme. Tmavě červená barva s fialovými odlesky, elegance a zároveň divokost chutí i vůní. Po všech stránkách intenzivní. Aroma dozrávajících ostružin a rybízu navazuje harmonie kyselosti a příjemných tříslovin. Zkrátka víno plné jižanského temperamentu.

Vůně: Dlouhotrvající, výrazně ovocná (červené bobule, ostružiny a rybíz) s lehkým nádechem kouře

Chuť: Plná, harmonická, s elegantní tříslovinou. Skvělá kyselost s vytrvalým dozvukem.

Doporučujeme párovat s: Jehněčí, hovězí, drůbeží, vepřové, grilované maso, ragú, paštiky, vyzrálé sýry

Detailní informace

Detailní popis produktu

100% Tempranillo tak, jak jej známe a milujeme. Tmavě červená barva s fialovými odlesky, elegance a zároveň divokost chutí i vůní. Po všech stránkách intenzivní.

Po odstopkování hroznů, drcení a stočení do malých nerezových nádrží, se mošt chladí minimálně 5 dnů na 12 °C při studené maceraci, aby se dosáhlo vyšší intenzity aroma. Teplota kvašení je držena pod 26 °C. Poté se víno stáčí, čiří a filtruje od zbytku kalů.

Ocenění

91/100 bodů Guía Peñín

Bronzová medaile IWSC

Stříbrná medaile Bacchus

Vinařství Clos de Lom

Za svůj vznik vděčí Clos de Lôm francouzskému vinaři S. Dupuy Delôme. Ten jej založil už v roce 1836, přičemž dodnes lze na pozemcích najít tradiční podzemní sklepy na víno určené pouze k jeho vlastní spotřebě. 

V roce 1950 se pak vinařství ujali prarodiče aktuálních majitelů, kteří se rozhodli žít prostým životem, rozšířit panství a pokračovat tak ve vinařské tradici zděděné po svých předcích.

Vinice se rozkládají v oblasti Valle Dels Alforins, která je typická svým uspořádáním na malých terasách vyžadujících ruční práci. Výroba vína tu probíhá s respektem k životnímu prostředí a za minimálního používání chemických látek. 
Místní převážně křídové půdy vynikají schopností zadržovat velké množství živin i vody. Révy tak produkují elegantní vína, jejichž chuť se během zrání zvýrazňuje. Na vápencových půdách zase vznikají vína s příjemným obsahem alkoholu, nízkou kyselostí a prvotřídní kvalitou.

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená španělská vína
Odrůda vína: Tempranillo
Vinařská oblast: DO Valencia
Oceněná vína: Guía Peñin, IWC - International Wine Challenge
Párování s jídlem: Hovězí, Zvěřina, Sýry, Drůbeží
Ročník: 2018
Obsah alkoholu: 13,5 %
Doporučená teplota podávání: 13 - 16 °C
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Za svůj vznik vděčí Clos de Lôm francouzskému vinaři S. Dupuy Delôme. Ten jej založil už v roce 1836, přičemž dodnes lze na pozemcích najít tradiční podzemní sklepy na víno určené pouze k jeho vlastní spotřebě. 

V roce 1950 se pak vinařství ujali prarodiče aktuálních majitelů, kteří se rozhodli žít prostým životem, rozšířit panství a pokračovat tak ve vinařské tradici zděděné po svých předcích.

Vinice se rozkládají v oblasti Valle Dels Alforins, která je typická svým uspořádáním na malých terasách vyžadujících ruční práci. Výroba vína tu probíhá s respektem k životnímu prostředí a za minimálního používání chemických látek. 
Místní převážně křídové půdy vynikají schopností zadržovat velké množství živin i vody. Révy tak produkují elegantní vína, jejichž chuť se během zrání zvýrazňuje. Na vápencových půdách zase vznikají vína s příjemným obsahem alkoholu, nízkou kyselostí a prvotřídní kvalitou.

 

Ocenění