Palacio de los Olivos, Arbequina extra panenský olivový olej

219 Kč 385 Kč od 219 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

Absolutní špička mezi oleji nejlepší extra panenský olivový olej na světě z odrůdy Arbequina od prestižního výrobce Palacio de los Olivos. Díky rané sklizni má středně intenzivní až intenzivní chuť a vůni. Na jazyku převládají banány, jablka a červené plody, zatímco v nose jsou cítit byliny a čerstvě posečená tráva. Ideální olej pro každodenní použití.

Vůně a chuť: Vynikající svěží a čistá chuť s náznaky banánů, jablek a červených plodů doprovázená jemně hořkými a kořeněnými atributy. Vůni dominují byliny s tóny čerstvě posečené trávy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Absolutní špička mezi oleji nejlepší extra panenský olivový olej na světě z odrůdy Arbequina od prestižního výrobce Palacio de los Olivos. Díky rané sklizni má středně intenzivní až intenzivní chuť a vůni. Na jazyku převládají banány, jablka a červené plody, zatímco v nose jsou cítit byliny a čerstvě posečená tráva. Ideální olej pro každodenní použití.

K jakým jídlům se hodí:

Grilované maso a zelenina, závěrečné dochucení polévek, pálivá jídla, jemné pečivo, bruschetta, rýžová jídla (risotto, paella), vyzrálé sýry, rajčata

Tip na servírování přímo ze Španělska: 

Vyzkoušejte olej v kombinaci s kvalitními a vyzrálými rajčaty. Ty nakrájejte na plátky, ve vedlejší míse smíchejte olej, česnek, citron, sůl, pepř, nechte pár minut odležet a následně nalijte na rajčata. Absolutně skvělá kombinace, kterou si zamilujete.

 

Arbequina

Název Arbequina je odvozen od místa původu - katalánského města leridana de Arbeca. I přes to, že má tato odrůda ve Španělsku poměrně nepravidelnou distribuci, je tu velmi oblíbená. Olejům totiž dodává sladší, svěží a elegantní chuť s příjemně ovocným aroma.

Olivové oleje z odrůdy Arbequina tak doporučujeme milovníkům jemnějších olejů s nízkou kořenitostí a hořkostí.

Ocenění Palacio de los Olivos

Palacio de los Olivos

Palacio de los Olivos je rodinný podnik zabývající se pěstováním oliv a výrobou vysoce kvalitního olivového oleje Extra Virgin z odrůd Picual a Arbequina. Ty jsou stoprocentně monovarietální, pěstované a sklízené ve vlastním olivovém háji a zpracovávané ve mlýně pomocí nejnovějších technologií.

V Palacio de los Olivos se věnují zemědělství již více než 30 let. Jejich sídlo se nachází v regionu Campo de Calatrava, ve vesnici Almagro, v provincii Ciudad Real, která je od nepaměti významnou oblastí pro produkci olivového oleje.

Olivové háje pokrývají 280 hektarů půdy sopečného původu, která je ideální právě pro růst odrůd Picual a Arbequina. Ty byly vybrané pro svou sílu, odolnost a skvělou přizpůsobivost terénu, jenž dodává jejich oleji unikátní vlastnosti.

Kromě ideálních podmínek pro pěstování spočívá výjimečnost olejů Palacio de los Olivos také v mimořádné péči a odhodlání, které věnují každému kroku. Od péče o olivový háj a olivy až po plnění a balení výsledného tekutého zlata, přičemž upřednostňují kvalitu před maximalizací produkce.

Kvalitu oleje dokazují i ocenění, kdy jejich Picual Extra panenský olivový olej získal sedm let po sobě ocenění Nejlepší olivový olej v kategorii Picual.

Doplňkové parametry

Kategorie: Olivové oleje a octy
Odrůda oleje: Arbequina
Typ olivového oleje: Neochucené olivové oleje
Acidita: Velmi nízká (≤ 0,10%)
Druh: EVOO (Extra panenský olivový olej)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Olivapalacios je rodinný podnik zabývající se pěstováním a výrobou vysoce kvalitního olivového oleje Extra Virgin: Picual a Arbequina. Ty jsou stoprocentně monovarietální, pěstované a sklízené ve vlastním olivovém háji a zpracovávané v mlýně pomocí špičkových technologií.

Palacio de los Olivos se věnuje zemědělství již více než 30 let. Nachází se v regionu Campo de Calatrava, ve vesnici Almagro, v provincii Ciudad Real, což je od nepaměti oblast produkce olivového oleje.

Olivové háje pokrývají 280 hektarů na půdě jedinečného sopečného původu, ideální pro růst odrůd Picual a Arbequina. Vybrané pro svou sílu a odolnost a pro skvělou přizpůsobivost požadavkům terénu, který dává výjimečné, charakteristické a jedinečné vlastnosti oleji, který Palacio de los Olivos vyrábí.

Díky tomu, že věnují mimořádnou péči a odhodlání každému kroku, od péče o olivový háj a olivy až po plnění a balení výsledného tekutého zlata, přičemž upřednostňují kvalitu před maximalizací produkce, se zde vyrábí výjimečný EVOO (Extra Virgin Olive Oil – Extra panenský olivový olej).

Kvalitu oleje dokazují i ocenění, kdy jejich Extra panenský olivový olej získal čtyři roky za sebou ocenění Nejlepší olivový olej v kategorii Picual.