Palacio de los Olivos, Arbequina extra panenský olivový olej

190 Kč 328 Kč od 190 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Absolutní špička mezi oleji - 8. nejlepší extra panenský olivový olej na světě z odrůdy Arbequina od prestižního výrobce Palacio de los Olivos. Díky rané sklizni má středně intenzivní až intenzivní chuť a vůni. Na jazyku převládají banány, jablka a červené plody, zatímco v nose jsou cítit byliny a čerstvě posečená tráva. Ideální olej pro každodenní použití.

Vůně a chuť: Vynikající svěží a čistá chuť s náznaky banánů, jablek a červených plodů doprovázená jemně hořkými a kořeněnými atributy. Vůni dominují byliny s tóny čerstvě posečené trávy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

K jakým jídlům se hodí:

Grilované maso a zelenina, závěrečné dochucení polévek, pálivá jídla, jemné pečivo, bruschetta, rýžová jídla (risotto, paella), vyzrálé sýry, rajčata

Tip na servírování přímo ze Španělska: 

Vyzkoušejte olej v kombinaci s kvalitními a vyzrálými rajčaty. Ty nakrájejte na plátky, ve vedlejší míse smíchejte olej, česnek, citron, sůl, pepř, nechte pár minut odležet a následně nalijte na rajčata. Absolutně skvělá kombinace, kterou si zamilujete.

 

Arbequina

Název Arbequina je odvozen od místa původu - katalánského města leridana de Arbeca. I přes to, že má tato odrůda ve Španělsku poměrně nepravidelnou distribuci, je tu velmi oblíbená. Olejům totiž dodává sladší, svěží a elegantní chuť s příjemně ovocným aroma.

Olivové oleje z odrůdy Arbequina tak doporučujeme milovníkům jemnějších olejů s nízkou kořenitostí a hořkostí.

 

Ocenění Palacio de los Olivos

 

Palacio de los Olivos

Palacio de los Olivos je rodinný podnik zabývající se pěstováním oliv a výrobou vysoce kvalitního olivového oleje Extra Virgin z odrůd Picual a Arbequina. Ty jsou stoprocentně monovarietální, pěstované a sklízené ve vlastním olivovém háji a zpracovávané ve mlýně pomocí nejnovějších technologií.

V Palacio de los Olivos se věnují zemědělství již více než 30 let. Jejich sídlo se nachází v regionu Campo de Calatrava, ve vesnici Almagro, v provincii Ciudad Real, která je od nepaměti významnou oblastí pro produkci olivového oleje.

Olivové háje pokrývají 280 hektarů půdy sopečného původu, která je ideální právě pro růst odrůd Picual a Arbequina. Ty byly vybrané pro svou sílu, odolnost a skvělou přizpůsobivost terénu, jenž dodává jejich oleji unikátní vlastnosti.

Kromě ideálních podmínek pro pěstování spočívá výjimečnost olejů Palacio de los Olivos také v mimořádné péči a odhodlání, které věnují každému kroku. Od péče o olivový háj a olivy až po plnění a balení výsledného tekutého zlata, přičemž upřednostňují kvalitu před maximalizací produkce.

Kvalitu oleje dokazují i ocenění, kdy jejich Picual Extra panenský olivový olej získal čtyři roky po sobě ocenění Nejlepší olivový olej v kategorii Picual.

Doplňkové parametry

Kategorie: Olivové oleje a octy
Odrůda oleje: Arbequina
Typ olivového oleje: Neochucené olivové oleje
Acidita: Velmi nízká (≤ 0,10%)
Druh: EVOO (Extra panenský olivový olej)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Olivapalacios je rodinný podnik zabývající se pěstováním a výrobou vysoce kvalitního olivového oleje Extra Virgin: Picual a Arbequina. Ty jsou stoprocentně monovarietální, pěstované a sklízené ve vlastním olivovém háji a zpracovávané v mlýně pomocí špičkových technologií.

Palacio de los Olivos se věnuje zemědělství již více než 30 let. Nachází se v regionu Campo de Calatrava, ve vesnici Almagro, v provincii Ciudad Real, což je od nepaměti oblast produkce olivového oleje.

Olivové háje pokrývají 280 hektarů na půdě jedinečného sopečného původu, ideální pro růst odrůd Picual a Arbequina. Vybrané pro svou sílu a odolnost a pro skvělou přizpůsobivost požadavkům terénu, který dává výjimečné, charakteristické a jedinečné vlastnosti oleji, který Palacio de los Olivos vyrábí.

Díky tomu, že věnují mimořádnou péči a odhodlání každému kroku, od péče o olivový háj a olivy až po plnění a balení výsledného tekutého zlata, přičemž upřednostňují kvalitu před maximalizací produkce, se zde vyrábí výjimečný EVOO (Extra Virgin Olive Oil – Extra panenský olivový olej).

Kvalitu oleje dokazují i ocenění, kdy jejich Extra panenský olivový olej získal čtyři roky za sebou ocenění Nejlepší olivový olej v kategorii Picual.