Palacio de los Olivos, Picual extra panenský olivový olej v dárkovém balení

410 Kč
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

4 roky za sebou Nejlepší olivový olej světa v kategorii Picual od EVOOWR (World Ranking of Extra Virgin Olive Oils).

Extra panenský olivový olej odrůdy Picual od prestižního výrobce Palacio de los Olivos. Díky rané sklizni z ještě zelených oliv má intenzivní chuť a vůni. Na jazyku převládají banány, kiwi a rajčata, zatímco v nose je cítit bazalka a čerstvě posečená tráva. Jemně pikantní.

Vůně a chuť: Svěží, vyrovnaná chuť s tóny banánů, kiwi, jablek, rajčat a artyčoků. Ve vůni dominuje aroma čerstvě posečené trávy, bazalky a oregana. Vynikající a komplexní chuť prvotřídního oleje.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento olej potěší každého milovníka dobrého jídla. Za jeho kvalitu vám ručíme jak my, tak třeba titul Nejlepší olivový olej světa odrůdy Picual. A navíc dostanete olej zabalený v krásné dárkové krabičce.

K jakým jídlům se hodí:

Grilované maso a zelenina, závěrečné dochucení polévek, pálivá jídla, jemné pečivo, bruschetta, rýžová jídla (risotto, paella), vyzrálé sýry, rajčata

Tip na servírování přímo ze Španělska: 

Vyzkoušejte olej v kombinaci s kvalitními a vyzrálými rajčaty. Ty nakrájejte na plátky, ve vedlejší míse smíchejte olej, česnek, citron, sůl, pepř, nechte pár minut odležet a následně nalijte na rajčata. Absolutně skvělá kombinace, kterou si zamilujete.

Picual, též známý jako Marteña nebo Lopereña, je nejpopulárnější odrůdou nejen ve Španělsku, ale také na světě. V současné době zabírá jen ve Španělsku cca 900 000 hektarů produkční plochy.

Olivové oleje z odrůdy Picual mají plnou a výraznou chuť i vůni odrážející to nejlepší z Andalusie. Na jazyku jsou mírně kořeněné, často také s tóny čerstvě posečené trávy či s ovocným nádechem a příjemnou hořkostí v pozadí. Jelikož se Picual řadí mezi velmi rané odrůdy, získává tím olej neobvykle zelenou či žlutou barvu.

Ocenění Palacio de los Olivos

 

Palacio de los Olivos

Palacio de los Olivos je rodinný podnik zabývající se pěstováním oliv a výrobou vysoce kvalitního olivového oleje Extra Virgin z odrůd Picual a Arbequina. Ty jsou stoprocentně monovarietální, pěstované a sklízené ve vlastním olivovém háji a zpracovávané ve mlýně pomocí nejnovějších technologií.

V Palacio de los Olivos se věnují zemědělství již více než 30 let. Jejich sídlo se nachází v regionu Campo de Calatrava, ve vesnici Almagro, v provincii Ciudad Real, která je od nepaměti významnou oblastí pro produkci olivového oleje.

Olivové háje pokrývají 280 hektarů půdy sopečného původu, která je ideální právě pro růst odrůd Picual a Arbequina. Ty byly vybrané pro svou sílu, odolnost a skvělou přizpůsobivost terénu, jenž dodává jejich oleji unikátní vlastnosti.

Kromě ideálních podmínek pro pěstování spočívá výjimečnost olejů Palacio de los Olivos také v mimořádné péči a odhodlání, které věnují každému kroku. Od péče o olivový háj a olivy až po plnění a balení výsledného tekutého zlata, přičemž upřednostňují kvalitu před maximalizací produkce.

Kvalitu oleje dokazují i ocenění, kdy jejich Picual Extra panenský olivový olej získal čtyři roky po sobě ocenění Nejlepší olivový olej v kategorii Picual.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vánoční dárky
Odrůda oleje: Picual
Typ olivového oleje: Neochucené olivové oleje
Acidita: Velmi nízká (≤ 0,10%)
Druh: EVOO (Extra panenský olivový olej)
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Olivapalacios je rodinný podnik zabývající se pěstováním a výrobou vysoce kvalitního olivového oleje Extra Virgin: Picual a Arbequina. Ty jsou stoprocentně monovarietální, pěstované a sklízené ve vlastním olivovém háji a zpracovávané v mlýně pomocí špičkových technologií.

Palacio de los Olivos se věnuje zemědělství již více než 30 let. Nachází se v regionu Campo de Calatrava, ve vesnici Almagro, v provincii Ciudad Real, což je od nepaměti oblast produkce olivového oleje.

Olivové háje pokrývají 280 hektarů na půdě jedinečného sopečného původu, ideální pro růst odrůd Picual a Arbequina. Vybrané pro svou sílu a odolnost a pro skvělou přizpůsobivost požadavkům terénu, který dává výjimečné, charakteristické a jedinečné vlastnosti oleji, který Palacio de los Olivos vyrábí.

Díky tomu, že věnují mimořádnou péči a odhodlání každému kroku, od péče o olivový háj a olivy až po plnění a balení výsledného tekutého zlata, přičemž upřednostňují kvalitu před maximalizací produkce, se zde vyrábí výjimečný EVOO (Extra Virgin Olive Oil – Extra panenský olivový olej).

Kvalitu oleje dokazují i ocenění, kdy jejich Extra panenský olivový olej získal čtyři roky za sebou ocenění Nejlepší olivový olej v kategorii Picual.