Rimarts, Cava Brut Nature Reserva 24, 0,75L

Tip měsíce
Značka: Rimarts
440 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
8.7.2022

Vyniká zlatožlutou barvou, příjemným perlením a intenzivní vůní zralého ovoce s travnatými tóny. Komplexní škála chutí s dlouhým příjemným závěrem, za který můžeme poděkovat 24 měsícům zrání v lahvi. Organická suchá Cava ze směsi tradiční odrůd Xarel·Lo, Macabeo a Parellada.

Odrůda: Xarel Lo, Macabeo, Parellada

Vůně: Intenzivní, zralé ovoce, travnaté tóny.

Chuť: Intenzivní a vyrovnaná chuť s dlouhým příjemným závěrem. Jemná šumivost.

Doporučujeme párovat s: Jednohubky a chuťovky, mořské plody

Detailní informace

Detailní popis produktu

Cava Brut Nature Reserva 24 je vyrobena tradičním způsobem. Během dlouhého zrání se každá lahev pravidelně ručně otáčí a následný usazený kal se odstraní tzv. degorzáží nebo odstřelením.

Vyspělé víno vhodné pro slavnostnější chvilky i pro doladění dokonalé rodinné atmosféry.

 

 

Ocenění

93/100 bodů Guía Gourmets
91/100 bodů Guía Peñín 

 

Vinařství Rimarts 

Vinařství Rimarts, pojmenované po průkopníkovi ručně vyráběného šumivého vína Cava Ricardu Martínez de Simónovi, je od roku 1987 v rukách právě jeho dvou synů.

Rimarts se nachází v samém centru výroby španělských šumivých vín ve městě Sant Sadurni d´Anoia, a má tak pro její pěstování ty nejideálnější podmínky. Atraktivní vinařská oblast a přísné dodržování tradičních vinařských metod umožňují tomuto rodinnému vinařství vytvářet jedno z nejzajímavějších šumivých vín Cava s označením D.O.. S ohledem na přírodu jsou pěstování i následná péče prováděny organicky.

Díky zastávané filozofii vyzdvihující kvalitu nad kvantitou odejde z tohoto vinařství do světa každý rok méně než 80 000 lahví. Přičemž každý hrozen je pečlivě vybrán a ponechán co nejdelšímu zrání, které umožňuje z každého ročníku dostat pouze to nejlepší.

 

D.O. Cava

D.O. Cava, to jsou prosluněné vinice rozprostírající se v severovýchodní části Španělska podél pobřeží Středozemního moře. Ideální podnebí pro pěstování révy, dlouhá vinařská tradice i rozmanitý terén umožňují místním vinařstvím vyrábět šumivá vína té nejvyšší kvality. 

95 % z celkové produkce Cavy vzniká v katalánské oblasti Penedès, ale s její výrobou se můžeme setkat i v dalších uznaných regionech: Valencie, Aragon, Extremadura, La Rioja, Baskicko a Navarra.

Šumivá vína mají ve Španělsku dlouhou tradici. Výroba Cavy zde probíhá již od roku 1872 tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi (stejná metoda jako u výroby šampaňského), přičemž se používají pouze hrozny původních odrůdPro bílou Cavu to jsou: Macabeo, Xarel·lo, Parellada, Malvasía a Chardonnay. Pro růžovou Cavu: Garnacha, Monastrell, Trepat a Pinot Noir.

Díky lokálním odrůdám, dlouhému ležení na kalech, ale i převládajícímu středomořskému a kontinentálnímu klimatu, se mohou zdejší šumivá vína pochlubit výraznou chutí i vůníTypický ovocný charakter často doprovázený sametovými tóny a vyrovnávající kyselinkou dělají z Cavy jedno z nejzajímavějších šumivých vín vůbec. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Španělská šumivá vína
Odrůda vína: Xarel lo, Macabeo, Parellada
Vinařská oblast: DO Cava
Párování s jídlem: Mořské plody, Chuťovky a jednohubky
Vína z ekologického zemědělství: Ano
Ročník: 2018
Obsah alkoholu: 11,5 %
Obsah cukru: Brut Nature
Doporučená teplota podávání: 4 - 8 °C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

 

Vinařství Rimarts, pojmenované po průkopníkovi ručně vyráběného šumivého vína Cava Ricardu Martínez de Simónovi, je od roku 1987 v rukách právě jeho dvou synů.

Rimarts se nachází v samém centru výroby španělských šumivých vín ve městě Sant Sadurni d´Anoia, a má tak pro její pěstování ty nejideálnější podmínky. Atraktivní vinařská oblast a přísné dodržování tradičních vinařských metod umožňují tomuto rodinnému vinařství vytvářet jedno z nejzajímavějších šumivých vín Cava s označením D.O.. S ohledem na přírodu jsou pěstování i následná péče prováděny organicky.

Díky zastávané filozofii vyzdvihující kvalitu nad kvantitou odejde z vinařství do světa každý rok méně než 80 000 lahví. Přičemž každý hrozen je pečlivě vybrán a ponechán co nejdelšímu zrání, které umožňuje z každého ročníku dostat pouze to nejlepší.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení