Rimarts, Cava Brut Nature Reserva 24, 0,75 l

Tip měsíce
Značka: Rimarts
498 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Vyniká zlatožlutou barvou, příjemným perlením a intenzivní vůní zralého ovoce s travnatými tóny. Komplexní škála chutí s dlouhým příjemným závěrem, za který můžeme poděkovat 24 měsícům zrání v lahvi. Organická suchá Cava ze směsi tradiční odrůd Xarel·Lo, Macabeo a Parellada.

Odrůda: Xarel Lo, Macabeo, Parellada

Vůně: Intenzivní, zralé ovoce, travnaté tóny.

Chuť: Intenzivní a vyrovnaná chuť s dlouhým příjemným závěrem. Jemná šumivost.

Doporučujeme párovat s: Jednohubky a chuťovky, mořské plody

Detailní informace

Detailní popis produktu

Cava Brut Nature Reserva 24 je vyrobena tradičním způsobem. Během dlouhého zrání se každá lahev pravidelně ručně otáčí a následný usazený kal se odstraní tzv. degorzáží nebo odstřelením.

Vyspělé víno vhodné pro slavnostnější chvilky i pro doladění dokonalé rodinné atmosféry.

 

 

Ocenění

93/100 bodů Guía Gourmets
91/100 bodů Guía Peñín 

 

Vinařství Rimarts 

Vinařství Rimarts, pojmenované po průkopníkovi ručně vyráběného šumivého vína Cava Ricardu Martínez de Simónovi, je od roku 1987 v rukách právě jeho dvou synů.

Rimarts se nachází v samém centru výroby španělských šumivých vín ve městě Sant Sadurni d´Anoia, a má tak pro její pěstování ty nejideálnější podmínky. Atraktivní vinařská oblast a přísné dodržování tradičních vinařských metod umožňují tomuto rodinnému vinařství vytvářet jedno z nejzajímavějších šumivých vín Cava s označením D.O.. S ohledem na přírodu jsou pěstování i následná péče prováděny organicky.

Díky zastávané filozofii vyzdvihující kvalitu nad kvantitou odejde z tohoto vinařství do světa každý rok méně než 80 000 lahví. Přičemž každý hrozen je pečlivě vybrán a ponechán co nejdelšímu zrání, které umožňuje z každého ročníku dostat pouze to nejlepší.

 

D.O. Cava

D.O. Cava, to jsou prosluněné vinice rozprostírající se v severovýchodní části Španělska podél pobřeží Středozemního moře. Ideální podnebí pro pěstování révy, dlouhá vinařská tradice i rozmanitý terén umožňují místním vinařstvím vyrábět šumivá vína té nejvyšší kvality. 

95 % z celkové produkce Cavy vzniká v katalánské oblasti Penedès, ale s její výrobou se můžeme setkat i v dalších uznaných regionech: Valencie, Aragon, Extremadura, La Rioja, Baskicko a Navarra.

Šumivá vína mají ve Španělsku dlouhou tradici. Výroba Cavy zde probíhá již od roku 1872 tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi (stejná metoda jako u výroby šampaňského), přičemž se používají pouze hrozny původních odrůdPro bílou Cavu to jsou: Macabeo, Xarel·lo, Parellada, Malvasía a Chardonnay. Pro růžovou Cavu: Garnacha, Monastrell, Trepat a Pinot Noir.

Díky lokálním odrůdám, dlouhému ležení na kalech, ale i převládajícímu středomořskému a kontinentálnímu klimatu, se mohou zdejší šumivá vína pochlubit výraznou chutí i vůníTypický ovocný charakter často doprovázený sametovými tóny a vyrovnávající kyselinkou dělají z Cavy jedno z nejzajímavějších šumivých vín vůbec. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Španělská šumivá vína
Odrůda vína: Xarel lo, Macabeo, Parellada
Vinařská oblast: DO Cava
Párování s jídlem: Mořské plody, Chuťovky a jednohubky
Vína z ekologického zemědělství: Ano
Ročník: 2018
Obsah alkoholu: 11,5 %
Obsah cukru: Brut Nature
Doporučená teplota podávání: 4 - 8 °C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Vinařství Rimarts, pojmenované po průkopníkovi ručně vyráběného šumivého vína Cava Ricardu Martínez de Simónovi, je od roku 1987 v rukách právě jeho dvou synů.

Rimarts se nachází v samém centru výroby španělských šumivých vín ve městě Sant Sadurni d´Anoia, a má tak pro její pěstování ty nejideálnější podmínky. Atraktivní vinařská oblast a přísné dodržování tradičních vinařských metod umožňují tomuto rodinnému vinařství vytvářet jedno z nejzajímavějších šumivých vín Cava s označením D.O.. S ohledem na přírodu jsou pěstování i následná péče prováděny organicky.

Díky zastávané filozofii vyzdvihující kvalitu nad kvantitou odejde z vinařství do světa každý rok méně než 80 000 lahví. Přičemž každý hrozen je pečlivě vybrán a ponechán co nejdelšímu zrání, které umožňuje z každého ročníku dostat pouze to nejlepší.