Rimarts, Cava Brut Nature Reserva 24, 0,75 l
Související produkty
Detailní popis produktu
Cava Brut Nature Reserva 24 je vyrobena tradičním způsobem. Během dlouhého zrání se každá lahev pravidelně ručně otáčí a následný usazený kal se odstraní tzv. degorzáží nebo odstřelením.
Vyspělé víno vhodné pro slavnostnější chvilky i pro doladění dokonalé rodinné atmosféry.
Ocenění
93/100 bodů Guía Gourmets
91/100 bodů Guía Peñín
Vinařství Rimarts
Vinařství Rimarts, pojmenované po průkopníkovi ručně vyráběného šumivého vína Cava Ricardu Martínez de Simónovi, je od roku 1987 v rukách právě jeho dvou synů.
Rimarts se nachází v samém centru výroby španělských šumivých vín ve městě Sant Sadurni d´Anoia, a má tak pro její pěstování ty nejideálnější podmínky. Atraktivní vinařská oblast a přísné dodržování tradičních vinařských metod umožňují tomuto rodinnému vinařství vytvářet jedno z nejzajímavějších šumivých vín Cava s označením D.O.. S ohledem na přírodu jsou pěstování i následná péče prováděny organicky.
Díky zastávané filozofii vyzdvihující kvalitu nad kvantitou odejde z tohoto vinařství do světa každý rok méně než 80 000 lahví. Přičemž každý hrozen je pečlivě vybrán a ponechán co nejdelšímu zrání, které umožňuje z každého ročníku dostat pouze to nejlepší.
D.O. Cava
D.O. Cava, to jsou prosluněné vinice rozprostírající se v severovýchodní části Španělska podél pobřeží Středozemního moře. Ideální podnebí pro pěstování révy, dlouhá vinařská tradice i rozmanitý terén umožňují místním vinařstvím vyrábět šumivá vína té nejvyšší kvality.
95 % z celkové produkce Cavy vzniká v katalánské oblasti Penedès, ale s její výrobou se můžeme setkat i v dalších uznaných regionech: Valencie, Aragon, Extremadura, La Rioja, Baskicko a Navarra.
Šumivá vína mají ve Španělsku dlouhou tradici. Výroba Cavy zde probíhá již od roku 1872 tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi (stejná metoda jako u výroby šampaňského), přičemž se používají pouze hrozny původních odrůd. Pro bílou Cavu to jsou: Macabeo, Xarel·lo, Parellada, Malvasía a Chardonnay. Pro růžovou Cavu: Garnacha, Monastrell, Trepat a Pinot Noir.
Díky lokálním odrůdám, dlouhému ležení na kalech, ale i převládajícímu středomořskému a kontinentálnímu klimatu, se mohou zdejší šumivá vína pochlubit výraznou chutí i vůní. Typický ovocný charakter často doprovázený sametovými tóny a vyrovnávající kyselinkou dělají z Cavy jedno z nejzajímavějších šumivých vín vůbec.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Španělská šumivá vína |
---|---|
Odrůda vína: | Xarel lo, Macabeo, Parellada |
Vinařská oblast: | DO Cava |
Párování s jídlem: | Mořské plody, Chuťovky a jednohubky |
Vína z ekologického zemědělství: | Ano |
Ročník: | 2018 |
Obsah alkoholu: | 11,5 % |
Obsah cukru: | Brut Nature |
Doporučená teplota podávání: | 4 - 8 °C |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Rimarts, pojmenované po průkopníkovi ručně vyráběného šumivého vína Cava Ricardu Martínez de Simónovi, je od roku 1987 v rukách právě jeho dvou synů.
Rimarts se nachází v samém centru výroby španělských šumivých vín ve městě Sant Sadurni d´Anoia, a má tak pro její pěstování ty nejideálnější podmínky. Atraktivní vinařská oblast a přísné dodržování tradičních vinařských metod umožňují tomuto rodinnému vinařství vytvářet jedno z nejzajímavějších šumivých vín Cava s označením D.O.. S ohledem na přírodu jsou pěstování i následná péče prováděny organicky.
Díky zastávané filozofii vyzdvihující kvalitu nad kvantitou odejde z vinařství do světa každý rok méně než 80 000 lahví. Přičemž každý hrozen je pečlivě vybrán a ponechán co nejdelšímu zrání, které umožňuje z každého ročníku dostat pouze to nejlepší.