Rimarts, Cava Reserva Especial Chardonnay, 0,75 l

Značka: Rimarts
745 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Výjimečný degustační zážitek v podobě Cavy z Chardonnay z limitované produkce, která zrála min. 50 měsíců na kalech. Na patře je krásně svěží, ovocná a dokonale vyvážená. V nose pak rozvíjí intenzivní aroma tropického ovoce propojené s tóny typickými pro dlouhé zrání. Příjemná dochuť a dlouhotrvající perlení na jazyku.

Doporučujeme jako luxusní dárek, ale i pro příjemné večery nebo speciální příležitosti.

Vůně: Intenzivní, s tóny tropického ovoce, jablek v kombinaci s krémovostí.

Chuť: Ovocná, svěží, vyvážená, se skvěle integrovanou kyselinkou. Na jazyku příjemné perlení.

Doporučujeme párovat s: Ryby, rýžové pokrmy, mořské plody, sushi, sýry. Víno je také vynikající samo o sobě či jako aperitiv před jídlem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Cava Reserva Especial Chardonnay prošla min. 50 měsíci druhotného kvašení, které ji zajistilo tu nejvytříbenější chuť a vůni. Šumivé víno odrážející zručnost i neskonalou trpělivost a respekt k řemeslu. Na každé etiketě je uvedeno datum ruční degorzáže, během které jsou odstraněny usazené sedimenty. Narozdíl od strojového odstraňování usazenin nedochází při manuálním otevírání lahví k namražování hrdla lahve.

Ocenění

95/100 bodů Guía Gourmets
92/100 bodů Guía Peñín 

Vinařství Rimarts 

Vinařství Rimarts, pojmenované po průkopníkovi ručně vyráběného šumivého vína Cava Ricardu Martínez de Simónovi, je od roku 1987 v rukách právě jeho dvou synů.

Rimarts se nachází v samém centru výroby španělských šumivých vín ve městě Sant Sadurni d´Anoia, a má tak pro její pěstování ty nejideálnější podmínky. Atraktivní vinařská oblast a přísné dodržování tradičních vinařských metod umožňují tomuto rodinnému vinařství vytvářet jedno z nejzajímavějších šumivých vín Cava s označením D.O.. S ohledem na přírodu jsou pěstování i následná péče prováděny organicky.

Díky zastávané filozofii vyzdvihující kvalitu nad kvantitou odejde z tohoto vinařství do světa každý rok méně než 80 000 lahví. Přičemž každý hrozen je pečlivě vybrán a ponechán co nejdelšímu zrání, které umožňuje z každého ročníku dostat pouze to nejlepší.

 

D.O. Cava

D.O. Cava, to jsou prosluněné vinice rozprostírající se v severovýchodní části Španělska podél pobřeží Středozemního moře. Ideální podnebí pro pěstování révy, dlouhá vinařská tradice i rozmanitý terén umožňují místním vinařstvím vyrábět šumivá vína té nejvyšší kvality. 

95 % z celkové produkce Cavy vzniká v katalánské oblasti Penedès, ale s její výrobou se můžeme setkat i v dalších uznaných regionech: Valencie, Aragon, Extremadura, La Rioja, Baskicko a Navarra.

Šumivá vína mají ve Španělsku dlouhou tradici. Výroba Cavy zde probíhá již od roku 1872 tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi (stejná metoda jako u výroby šampaňského), přičemž se používají pouze hrozny původních odrůdPro bílou Cavu to jsou: Macabeo, Xarel·lo, Parellada, Malvasía a Chardonnay. Pro růžovou Cavu: Garnacha, Monastrell, Trepat a Pinot Noir.

Díky lokálním odrůdám, dlouhému ležení na kalech, ale i převládajícímu středomořskému a kontinentálnímu klimatu, se mohou zdejší šumivá vína pochlubit výraznou chutí i vůníTypický ovocný charakter často doprovázený sametovými tóny a vyrovnávající kyselinkou dělají z Cavy jedno z nejzajímavějších šumivých vín vůbec.

Doplňkové parametry

Kategorie: Španělská šumivá vína
Odrůda vína: Chardonnay
Vinařská oblast: DO Cava
Párování s jídlem: Mořské plody, Chuťovky a jednohubky
Vína z ekologického zemědělství: Ano
Ročník: 2017
Obsah alkoholu: 11,5 %
Obsah cukru: Brut
Doporučená teplota podávání: 4 - 8 °C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Vinařství Rimarts, pojmenované po průkopníkovi ručně vyráběného šumivého vína Cava Ricardu Martínez de Simónovi, je od roku 1987 v rukách právě jeho dvou synů.

Rimarts se nachází v samém centru výroby španělských šumivých vín ve městě Sant Sadurni d´Anoia, a má tak pro její pěstování ty nejideálnější podmínky. Atraktivní vinařská oblast a přísné dodržování tradičních vinařských metod umožňují tomuto rodinnému vinařství vytvářet jedno z nejzajímavějších šumivých vín Cava s označením D.O.. S ohledem na přírodu jsou pěstování i následná péče prováděny organicky.

Díky zastávané filozofii vyzdvihující kvalitu nad kvantitou odejde z vinařství do světa každý rok méně než 80 000 lahví. Přičemž každý hrozen je pečlivě vybrán a ponechán co nejdelšímu zrání, které umožňuje z každého ročníku dostat pouze to nejlepší.