Baron, Cream Micaela, 0,75 l

Značka: Baron
390 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Středně sladké sherry jantarové barvy z odrůd Palomino a Pedro Ximénez. Má příjemně hutnou strukturu, voní po karamelu a sladkých mandlích. Na jazyku je hřejivě sladké a plné ořechovorozinkových tónů

Podávejte v každém ročním období – v zimě jen tak, v létě s kostkou ledu, případně plátkem pomeranče.. Výtečně se doplňuje také s dezerty, které pozdvihne na úplně novou úroveň.

Obsah cukru: 115–140 g/l

Vůně: Intenzivní aroma karamelu a sladkých mandlí.

Chuť: Příjemně sladká chuť rozinek a bonbonů s ořechovými tóny a vyvažující slanou dochutí. 

Doporučujeme párovat s: Dorty, mandlové dezerty, zmrzlina, ovocné saláty, datle, pečivo, mango, chutney, Tiramisu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Cream je druh sherry vyráběný jedinečným způsobem. Sladké víno vzniká smícháním dvou různých typů sherry – Olorosa a Pedro Ximénez. Oloroso je suché, plné a intenzivně aromatické víno, zatímco Pedro Ximénez je sladké, bohaté a viskózní. Z jejich kombinace vzniká Cream – sherry spojující ty nejlepší vlastnosti obou.

Jak probíhá výroba sherry Cream

Jednou z nejdůležitějších částí procesu výroby je zrání při kontaktu se vdzuchem, tzv. oxidativní zrání. Cream zraje 4–5 let v sudech systémem solera, což znamená, že novější víno je smícháno se starším. 

Sherry Cream je ideální pro ty, kteří dávají přednost sladkým vínům s komplexní chutí a hloubkou. Víno má sytou tmavě zlatou barvu a chutná po ořechách, sušeném ovoci, karamelu a medu s výraznými tóny dubu. Díky své intenzivní chuti funguje jako luxusní doplněk k dezertům. Čokoládové koláče, ovocné pudingy nebo sýry s vysokým obsahem tuku s ním získávají úplně nový chuťový i aromatický rozměr.

Criaderas y soleras

Sherry se vyrábí pomocí náročné metody „criaderas y soleras“, při které se postupně promíchávají vína ze sudů ležících na sobě v několika vrstvách. Část obsahu sudů ze spodní řady, kde jsou vína nejstarší, se nalahvuje a ke zbylé části se přimíchají mladší vína ze sudů o patro výše. Takto se postupuje až k nejmladším vínům v nejvyšším patře. Právě díky tomuto postupu je všem vínům zajištěna stejná chuť, která navíc ze sudů získává i specifický charakter.

Název metody se tak odvozuje od pojmenování sudů. Ty s nejmladším obsahem se nazývají Criaderas a vrstva s nejstaršími víny zase Soleras.

Tip: I když je Cream skvělým doprovodem k dezertům, nebojte se jej vyzkoušet i jako aperitiv. Jeho hluboké a komplexní chutě jsou ideálním zahájením příjemného večera.

Rodinné vinařství Baron

Je libo opravdu výjimečné sherry? Pak jste tu správně. Rodinné vinařství Baron, nacházející se v srdci regionu DO Jerez-Xérès-Sherry, produkuje vína špičkové kvality už více než 400 let. Díky spojení tradičních vinařských technik a moderních inovací si vína z Bodegas Baron získala zaslouženou reputaci mezi odbornými i laickými nadšenci z celého světa.

Království Palomina, Moscatelu a Pedra Ximéneze

Vinařství Baron se specializuje na odrůdy Palomino, Moscatel a Pedro Ximénez, které jsou se španělskými sherry víny neodmyslitelně spjaty.

Hrozny použité do jejich vín pak pochází pouze z regionálních vinic, na kterých se jim náramně daří. Díky tomu dosahují sherry té nejlepší kvality i výrazných chutí odrážejích místní terroir. 

400 let tradic a kvalitního sherry

Vinařství Baron je dlouhodobě synonymem pro vysoce kvalitní sherry vína. Závazek kvalitě, ekologickému pěstování a odbornosti je patrný ve všech aspektech výroby. I díky tomu přináší jejich sherry nezapomenutelný zážitek odrážející bohatou historii a řemeslné mistrovství.

V sherry portfoliu Bodegas Baron najdete širokou škálu stylů včetně suchých, polosuchých, sladkých a vyzrálých variant.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sherry a vermouth
Odrůda vína: Palomino, Pedro Ximenez
Párování s jídlem: Dezerty, zmrzlina, Smetanový či citronový dort, Tiramisu, Mango, ovocné saláty
Obsah alkoholu: 17,5 %
Doporučená teplota podávání: 12-14 °C
Obsah cukru: 115–140 g/l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: