Rimarts, Cava Rosae, 0,75 l
Související produkty
Detailní popis produktu
Růžová Cava z hroznů Pinot Noir z proslulé vinařské oblasti DO Cava je skutečnou delikatesou mezi šumivými víny. Atraktivní světle lososovou barvu a jemné perlení vytvářející ve sklence pomyslnou korunku doprovází netradiční aromatická kombinace ovocné svěžesti s jemnými kouřovými tóny.
Tato Cava si zaslouží kreativitu v kuchyni, abyste si plně vychutnali její potenciál. Ale hodí se dobře i s grilovaným jídlem nebo rýžovými pokrmi.
U Cavy Rosae dochází k ruční degorzáži, při které jsou odstraněny usazené sedimenty. Oproti strojovému odstraňování nežádoucích usazenin nedochází během této ruční metody k namražování hrdla lahve.
Velice elegantní záležitost pro jakoukoliv oslavu, originální dárek nebo jako romantické završení večera ve dvou.
Cavu doporučujeme nechat krátce dekantovat ve sklenici na víno.
Vinařství Rimarts
Vinařství Rimarts, pojmenované po průkopníkovi ručně vyráběného šumivého vína Cava Ricardu Martínez de Simónovi, je od roku 1987 v rukách právě jeho dvou synů.
Rimarts se nachází v samém centru výroby španělských šumivých vín ve městě Sant Sadurni d´Anoia, a má tak pro její pěstování ty nejideálnější podmínky. Atraktivní vinařská oblast a přísné dodržování tradičních vinařských metod umožňují tomuto rodinnému vinařství vytvářet jedno z nejzajímavějších šumivých vín Cava s označením D.O.. S ohledem na přírodu jsou pěstování i následná péče prováděny organicky.
Díky zastávané filozofii vyzdvihující kvalitu nad kvantitou odejde z tohoto vinařství do světa každý rok méně než 80 000 lahví. Přičemž každý hrozen je pečlivě vybrán a ponechán co nejdelšímu zrání, které umožňuje z každého ročníku dostat pouze to nejlepší.
D.O. Cava
D.O. Cava, to jsou prosluněné vinice rozprostírající se v severovýchodní části Španělska podél pobřeží Středozemního moře. Ideální podnebí pro pěstování révy, dlouhá vinařská tradice i rozmanitý terén umožňují místním vinařstvím vyrábět šumivá vína té nejvyšší kvality.
95 % z celkové produkce Cavy vzniká v katalánské oblasti Penedès, ale s její výrobou se můžeme setkat i v dalších uznaných regionech: Valencie, Aragon, Extremadura, La Rioja, Baskicko a Navarra.
Šumivá vína mají ve Španělsku dlouhou tradici. Výroba Cavy zde probíhá již od roku 1872 tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi (stejná metoda jako u výroby šampaňského), přičemž se používají pouze hrozny původních odrůd. Pro bílou Cavu to jsou: Macabeo, Xarel·lo, Parellada, Malvasía a Chardonnay. Pro růžovou Cavu: Garnacha, Monastrell, Trepat a Pinot Noir.
Díky lokálním odrůdám, dlouhému ležení na kalech, ale i převládajícímu středomořskému a kontinentálnímu klimatu, se mohou zdejší šumivá vína pochlubit výraznou chutí i vůní. Typický ovocný charakter často doprovázený sametovými tóny a vyrovnávající kyselinkou dělají z Cavy jedno z nejzajímavějších šumivých vín vůbec.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Španělská šumivá vína |
---|---|
Odrůda vína: | Chardonnay |
Vinařská oblast: | DO Cava |
Párování s jídlem: | Mořské plody, Chuťovky a jednohubky |
Vína z ekologického zemědělství: | Ano |
Obsah alkoholu: | 11,5 % |
Obsah cukru: | Brut |
Doporučená teplota podávání: | 4 - 8 °C |
Ročník: | 2017 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Rimarts, pojmenované po průkopníkovi ručně vyráběného šumivého vína Cava Ricardu Martínez de Simónovi, je od roku 1987 v rukách právě jeho dvou synů.
Rimarts se nachází v samém centru výroby španělských šumivých vín ve městě Sant Sadurni d´Anoia, a má tak pro její pěstování ty nejideálnější podmínky. Atraktivní vinařská oblast a přísné dodržování tradičních vinařských metod umožňují tomuto rodinnému vinařství vytvářet jedno z nejzajímavějších šumivých vín Cava s označením D.O.. S ohledem na přírodu jsou pěstování i následná péče prováděny organicky.
Díky zastávané filozofii vyzdvihující kvalitu nad kvantitou odejde z vinařství do světa každý rok méně než 80 000 lahví. Přičemž každý hrozen je pečlivě vybrán a ponechán co nejdelšímu zrání, které umožňuje z každého ročníku dostat pouze to nejlepší.