Resalte, Origen, 0,75 l

Značka: Resalte
615 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Vlajková loď vinařství Resalte, ve které se soustředí veškerá vášeň pro vinařství. Hrozny Tempranillo pochází z 30 let starých vinic přirozeně produkujících méně než 4 500 kg na hektar. Nízký výnos tak hroznům dodává vysokou koncentraci a komplexní strukturu aroma s tóny ostružin a lékořice. Za elegantní a silnou chutí s výraznými rysy pak stojí převážně křídové půdy.

Víno hodné slavnostní atmosféry, která však může nastat i v pohodovém rodinném kruhu.

Vůně: Komplexní, jemná a čistá. Dřevitost doprovází ovoce, lékořice, ostružiny a třešně.

Chuť: Příjemná kyselost, zralá tříslovinka, krémová, dlouhá a vytrvalá.

Doporučujeme párovat s: Červené maso, barbecue, grilované kuře, ovčí sýr

Detailní informace

Detailní popis produktu

Každá šarže je zpracována gravitačním způsobem. Před finálním smícháním stárne 14 měsíců v oddělených dubových sudech (80 % vína je uloženo v sudu z francouzského dubu, 20 % v sudu z amerického dubu), což umožňuje vybrat to nejlepší víno pro dosažení jedinečné vyváženosti a výrazu.

Víno doporučujeme před konzumací dekantovat nebo nechat pár minut „vydýchat“ v otevřené lahvi.

Ocenění

93/100 bodů Wine Spectator

93/100 bodů Wine Enthusiast a v nejlepších 100 vínech Cellar Selection 2019

91/100 bodů Robert Parker

94/100 bodů Guía Proensa

Vinařství Resalte

Vinařství Resalte de Peñafiel bylo založeno v roce 2000 s cílem vyrábět vína té nejvyšší kvality. Logo vinařství je inspirováno cimbuřím hradu v Peñafiel - symbolem regionu Ribera del Duero. 

Každé jejich víno chutná i voní jinak, jelikož jednotlivé série pochází z různých vinic s odlišnými vlastnostmi. Avšak jedno jim je společné - všechny sdílejí společný rys vysoké kvality.

V Resalte mají k dispozici nejmodernější technologie a stroje, ale důraz kladou i na zachování tradičních výrobních metod. Celá sklizeň se tak provádí ručně do krabic po 15 kilogramech. Zaměstnanci nejprve vybírají hrozny, které jsou dokonale zralé. Při výrobě vína se pak používá gravitační metoda, při které se hrozny lisují pouze svou vlastní vahou bez použití nadměrné síly či agresivních čerpadel. Ruční prací a šetrnými metodami zpracování vzdávají v Resalte hold surovinám i samotné přírodě.

Díky gravitační metodě se navíc z hroznů extrahuje pouze to nejlepší, což vínům dodává jejich nezaměnitelný a skutečně intenzivní charakter.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená španělská vína
Odrůda vína: Tempranillo
Vinařská oblast: DO Ribera del Duero
Oceněná vína: Robert Parker
Párování s jídlem: Hovězí, Sýry, Drůbeží, Barbecue
Ročník: 2019
Obsah alkoholu: 14,5 %
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Vinařství Resalte de Peñafiel bylo založeno v roce 2000 s cílem vyrábět vína té nejvyšší kvality. Logo vinařství je inspirováno cimbuřím hradu v Peñafiel - symbolem regionu Ribera del Duero. 

Každé jejich víno chutná i voní jinak, jelikož jednotlivé série pochází z různých vinic s odlišnými vlastnostmi. Avšak jedno jim je společné - všechny sdílejí společný rys vysoké kvality.

V Resalte mají k dispozici nejmodernější technologie a stroje, ale důraz kladou i na zachování tradičních výrobních metod. Celá sklizeň se tak provádí ručně do krabic po 15 kilogramech. Zaměstnanci nejprve vybírají hrozny, které jsou dokonale zralé. Při výrobě vína se pak používá gravitační metoda, při které se hrozny lisují pouze svou vlastní vahou bez použití nadměrné síly či agresivních čerpadel. Ruční prací a šetrnými metodami zpracování vzdávají v Resalte hold surovinám i samotné přírodě.

Díky gravitační metodě se navíc z hroznů extrahuje pouze to nejlepší, což vínům dodává jejich nezaměnitelný a skutečně intenzivní charakter.

 

 Ocenění

Vendimia Seleccionada: 92/100 bodů Guía Proensa – Výběr z nejlepších vín Španělska, 90/100 bodů Guía Peñín, 90/100 bodů Guía Vivir el Vino 

Origen: 93/100 bodů Wine Spectator, 93/100 bodů Wine Enthusiast a nejlepších 100 vínech Cellar Selection 2019, 91/100 bodů Robert Parker, 94/100 bodů Guía Proensa