El Cidacos, Algodo, 0,75 l

194 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Červené víno Algodo Tinto z toho nejkvalitnějšího Tempranilla. Typická karmínová barva, ovocitá vůně s jemně kořenitým podtónem a šťavnatá chuť připomínající granátová jablka. Lehká, sametová textura, příjemné taniny a vyvažující kyselinka. 

Nádherné červené víno, které si zamilujete v každém ročním období. 

Vůně: Ovocná s kořenitými podtóny.

Chuť: Lehká, s tóny granátového jablka a červeného ovoce, příjemný poměr tříslovin a kyselin.

Doporučujeme párovat s: Méně tučné červené maso, těstoviny s rajčatovou nebo masovou omáčkou, kozí sýr, dušená masa.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ruční sběr hroznů, omezená produkce a přísné podmínky pro pěstování révy zajišťují vínu tu nejlepší formu. Kvalitní, chuťově dokonalé a navíc šetrné k přírodě – takové je červené víno Algodo z oblasti Rioja. 100% Tempranillo z hroznů sklizených ve své nejlepší zralosti překypuje šťavnatostí a zároveň až nečekanou lehkostí. Vyvážený poměr taninů a kyselinek.

Vinařství El Cidacos

Vinařství Bodegas El Cidacos patří ve Španělsku k významným vinařským podnikům. Za jeho vznikem stojí rodina Pérez-Marzo zabývající se výrobou vína již od roku 1859, která dokonce dodávala víno i na královský dvůr královny Marie Kristýny Neapolsko-Sicilské.

V roce 1958 se pak členové rodiny Pérez-Marzo usídlili v nejprestižnějším vinařském regionu Španělska – v oblasti Rioja, kde založili vinařství právě pod názvem Bodegas El Cidacos. 

I přesto, že je v tomto vyhlášeném regionu Bodegas El Cidacos jedním z největších vinařských firem, stále se jedná o rodinný podnik, který ctí rodinné tradice a zásady. V jeho čele nyní stojí vynikající vinař a enolog Manuel Rojas Pérez.

Dokonalé umístění výroby (téměř na hranici oblastí Rioja Alta a Rioja Baja) umožňuje vinařství kombinovat vinné révy z různých pozemků, a tím vytvářet unikátní vína s odkazem na terroir.

Charakteristickým znakem vín Bodegas El Cidacos (obzvlášť u kategorií Crianza a Reserva) je pak také jejich limitovaná produkce. Značnou část vinic totiž tvoří staré vinné révy (starší než 35 let), které nabízí extrémně nízkou úrodnost (pouze 2,5 kg hroznů z každé révy). Výsledná vína jsou však o to intenzivnější a mezi odborníky velice žádaná.

Za úspěchem vinařství stojí ale také přísná kontrola kvality prováděná na všech stupních výroby. Ta se skládá z dvojitého třídění hroznů během sklizně, přísné regulace teploty fermentace a stabilizace, stalého monitoringu jakosti vína během zrání a z použití nejmodernějšího zařízení na plnicích linkách.

Vína Bodegas El Cidacos jsou klasickým příkladem kvalitních autentických vín ze slavné oblasti Rioja.

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená španělská vína
Odrůda vína: Tempranillo
Vinařská oblast: DOQ Rioja
Párování s jídlem: Hovězí, Zvěřina, Sýry, Těstoviny
Ročník: 2020
Obsah alkoholu: 14 %
Doporučená teplota podávání: 13 - 16 °C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: